Bij Stichting PRODAS vinden we het belangrijk dat kinderen "eigentijds leren". Naast een goede basis bij de hoofdvakken zoals rekenen en taal, willen we de kinderen laten kennismaken met techniek, ICT en duurzaamheid. Daarbij kunt u denken aan lessen rondom programmeren, robots. 3D-printing, mediawijsheid,  foto en video, virtual reality en augmented reality, maakonderwijs en techniek. Alle zogenaamde 21st century skills komen tijdens deze lessen aan bod.

    
In april 2014 is op BS de Diamant het eerste Ontdeklab van Stichting PRODAS geopend, om lessen en arrangementen te verzorgen voor leerkrachten en leerlingen van Stichting PRODAS, maar ook workshops aan ouders en externen.
Ook in Deurne is sinds september 2016 een Ontdeklab, op basisschool St. Willibrordus. Daarnaast hebben we een uitleenbank met materialen voor alle PRODASscholen en geven we gastlessen op locatie.

In Someren staat -naast het basisaanbod- het thema "techniek en maakonderwijs" centraal. Er is in dit Ontdeklab onder andere een "mini-fablab" ingericht met twee 3D-printers, een vinylplotter en een lasercutter. 

Op dinsdag  werkt  juf Franka van Deursen in Ontdeklab Deurne en op donderdag in Ontdeklab Someren. 
En meester Jeroen Vrijnsen werkt op woensdag in een van de Ontdeklabs.
Projectleider Tessa van Zadelhoff zal ook vaak in de Ontdeklabs te vinden zijn. Meer informatie kunt u vinden op 
www.prodas21.nl