Februari 2018

Uitroeping prins(es) 2018

Vrijdag 2 februari a.s. zullen wij de prins(es) 2018 uitroepen van BS de Diamant. Ook maken wij bekend wij de adjudant is en welke leerlingen in de raad van elf komen. Wij willen ouders en belangstellende graag uitnodigen om bij dit spannende moment aanwezig te zijn. De uitroeping van de prins(es) en de bekendmaking van de adjudant en raad van elf start om 09.30 uur in de hal. 
Januari 2018 

Open dag zondag 21 januari 2018

Komende zondag, 21 januari 2018, staan de deuren van onze school open tijdens de open dag. Van 10.00 uur tot 13.00 uur bent u van harte welkom om een kijkje te komen nemen op onze school.  Er zullen verschillende activiteiten voor de kinderen plaatsvinden. Er zullen lessen op chromebooks worden gegeven, u kunt kennismaken met de sociokring, er worden muzieklessen gegeven met boomwhackers, er zijn verschillende knutselactiviteiten er er zullen wafels gebakken worden. 

Wij hopen veel ouders met kinderen te mogen verwelkomen. 

Tot zondag! 


November 2017: 

Inspectie

Trots op iedereen van de Diamant! Op 2 november hebben we inspectie gehad.
We scoren een goed voor ons pedagogisch klimaat, kwaliteitszorg en kwaliteitscultuur. 
Fantastisch toch!

Open podium woensdag 29 november 2017

Nieuwsgierig naar leuke, creatieve en mooie optredens van de leerlingen? Kom dan op woensdag 29 november om 12.00 uur naar BS De Diamant voor het open podium! 

Streetwise 24 november 2017

Op 24 november 2017, ANWB Streetwise, een spannend verkeersprogramma op onze school. ANWB Streetwise leert alle kinderen van de basisschool beter om te gaan met het huidige verkeer. De Diamant vindt het belangrijk die "straatwijsheid"mee te geven en biedt de kinderen graag ANWB Streetwise aan.  In verschillende praktijklessen leren kinderen over het gebruik van gordels, kinderzitjes, remweg en reactiesnelheid. ANWB Streetwise bestaat uit 4 onderdelen:
- Toet toet (groep 1 /2)
- Blik en klik (groep 3 / 4)
- Hallo auto (groep 5 / 6)
- Trapvaardig (groep 7 / 8)
Daarnaast is er de iCheck, waarmee een simpele maar doelmatige indicatieve oogmeting uitgevoerd wordt. De iCheck is speciaal ontwikkeld door ANWB Streetwise en is een vast onderdeel van Blik en klik. Daarnaast wordt er een iCheck uitgedeeld voor de groepen 5 t/m 8, waarmee de leerkracht zelf in de klas een oogmeting kan uitvoeren!