April 2018

Wist u dat onze school het BrabantsVerkeersveiligheidsLabel heeft? 
Dit betekent dat wij structuur verkeerslessen geven en projecten aanbieden om de veiligheid van de kinderen in het verkeer te verbeteren. Denk hierbij aan de fietscontrole, dode hoekproject en oversteekproject. 

Koningsspelen 

Komende vrijdag zijn de Koningsspelen. De gehele school start met het Koningsontbijt. Wij vragen u om uw kind(eren) een bord, beker en bestek voorzien van naam in een plastic zak mee te geven. Groep 7 / 8 zullen na het Koningsontbijt gaan deelnemen aan de colurrun. De groepen 1 t/m 6 blijven op school en zullen hier clinics krijgen in handbal en atletiek. Geef u kind(eren) daarom gymschoenen mee. De kinderen zijn deze dag van 08.30 uur tot 14.15 uur op school. Wij vragen u dus om een lunchpakket mee te geven. In het middag programma zullen wij in de hal het lied van de Koningsspelen, Fitlala uitvoeren. Heeft u zin en tijd om te komen kijken dan bent u van harte welkom van 12.45 tot 13.15 uur. De kinderen sluiten samen met de leerkracht deze dag af in de klas. Om 14.15 uur is het meivakantie! Heeft u zin om ons te komen helpen 20 april, geef u dan snel op bij juffrouw Maartje of juffrouw Mieke. 
Kinderen mogen deze dag ook in het oranje gekleed komen! Afbeeldingsresultaat voor koningsspelen 2018

Februari 2018

Uitroeping prins(es) 2018

Vrijdag 2 februari a.s. zullen wij de prins(es) 2018 uitroepen van BS de Diamant. Ook maken wij bekend wij de adjudant is en welke leerlingen in de raad van elf komen. Wij willen ouders en belangstellende graag uitnodigen om bij dit spannende moment aanwezig te zijn. De uitroeping van de prins(es) en de bekendmaking van de adjudant en raad van elf start om 09.30 uur in de hal. 
Januari 2018 

Open dag zondag 21 januari 2018

Komende zondag, 21 januari 2018, staan de deuren van onze school open tijdens de open dag. Van 10.00 uur tot 13.00 uur bent u van harte welkom om een kijkje te komen nemen op onze school.  Er zullen verschillende activiteiten voor de kinderen plaatsvinden. Er zullen lessen op chromebooks worden gegeven, u kunt kennismaken met de sociokring, er worden muzieklessen gegeven met boomwhackers, er zijn verschillende knutselactiviteiten er er zullen wafels gebakken worden. 

Wij hopen veel ouders met kinderen te mogen verwelkomen. 

Tot zondag! 


November 2017: 

Inspectie

Trots op iedereen van de Diamant! Op 2 november hebben we inspectie gehad.
We scoren een goed voor ons pedagogisch klimaat, kwaliteitszorg en kwaliteitscultuur. 
Fantastisch toch!

Open podium woensdag 29 november 2017

Nieuwsgierig naar leuke, creatieve en mooie optredens van de leerlingen? Kom dan op woensdag 29 november om 12.00 uur naar BS De Diamant voor het open podium! 

Streetwise 24 november 2017

Op 24 november 2017, ANWB Streetwise, een spannend verkeersprogramma op onze school. ANWB Streetwise leert alle kinderen van de basisschool beter om te gaan met het huidige verkeer. De Diamant vindt het belangrijk die "straatwijsheid"mee te geven en biedt de kinderen graag ANWB Streetwise aan.  In verschillende praktijklessen leren kinderen over het gebruik van gordels, kinderzitjes, remweg en reactiesnelheid. ANWB Streetwise bestaat uit 4 onderdelen:
- Toet toet (groep 1 /2)
- Blik en klik (groep 3 / 4)
- Hallo auto (groep 5 / 6)
- Trapvaardig (groep 7 / 8)
Daarnaast is er de iCheck, waarmee een simpele maar doelmatige indicatieve oogmeting uitgevoerd wordt. De iCheck is speciaal ontwikkeld door ANWB Streetwise en is een vast onderdeel van Blik en klik. Daarnaast wordt er een iCheck uitgedeeld voor de groepen 5 t/m 8, waarmee de leerkracht zelf in de klas een oogmeting kan uitvoeren!