Wij hebben in Someren de mooiste en nieuwste school in een groene omgeving.  
We bieden een veilige basis en zijn een ontmoetingspunt in Someren voor kinderen, ouders en gezinnen.
Kinderen kunnen zich bij ons op school optimaal ontwikkelen, zowel op sociaal-emotioneel als op cognitief gebied.
 
We onderscheiden ons in onze specifieke aandacht en aanpak voor de taalontwikkeling, een sociaal sterke groep en de ontwikkeling van brede vaardigheden, zodat leerling meer zelfstandigheid en verantwoordelijkheid voor het eigen leren gaan ervaren. 
 
We zijn een school die bekend staat om zijn diversiteit en de meerwaarde die we hierin zien. Dit zie je terug in de resultaten van het leren en ontwikkelen van onze leerlingen.

Wij hebben een zeer gemotiveerd team dat graag goed presteert, zich blijft ontwikkelen en met elkaar uitdagingen aan gaat. We bereiden samen lessen voor, evalueren samen en leren van en met elkaar. Wij zijn zeer betrokken en gemotiveerd om les te geven op de Diamant.
 
We creŽren met elkaar een goed sociaal klimaat op school en in de klas. We zijn  deskundig op het gebied van NT-2 leerlingen en het aanbod dat zij nodig hebben. Daarnaast zijn we sterk in de ontwikkeling van de sociale vaardigheden bij onze kinderen (sociaal sterke groep). 

We bieden leerlingen instructie op niveau en in kleine groepjes. In enkele gevallen werken we groepsoverstijgend om tegemoet te komen aan de specifieke behoefte, kwaliteiten of talenten van kinderen. 

 

Wij hebben het BVL-keurmerk: Brabants verkeersveiligheid label. De school, verkeersouders en gemeenten maken zich samen sterk voor verkeersveiligheid en een veilige omgeving. 

 
   Op onze school staan zonnepanelen wil je weten hoeveel energie de school bespaart klik dan hier.